уторак, 14. јул 2009.

UltrasInfo: Pisa, Avellino, Venezia, Samb i Treviso u Seriji D !


Loše vesti nam stižu iz Italije. Nekoliko poznatih fudbalskih klubova je objavilo da ne poseduje potrebne resurse da bi registrovali učešće kluba u narednoj sezoni pa će izgleda biti prebačeni u Seriu D !
Pisa je prvi klub koji je objavio ovaj podatak a juče je bio poslednji dan za prijavu kluba. Kako stvari stoje, Pisa je pala u bankrot i moraće sledeće sezone da igra u Seriji D ali pod novim imenom, što će sigurno razbesneti navijače koji su pre par sezona bukvalno bili na pragu Serije A a sada će morati u petu ligu.
Poslednja vest koja nam stiže sa čizme je da Pisa, nažalost, nije jedina i da sličnu sudbinu deli još Venezia, Avellino, Sambenedettese i Treviso !
Venecija je bila u bankrotu 2005, gidine, kada je Mauricijo Zaparinija prodao klub da bi kupio Palermo. Međutim, nova uprava je ušla u klub i brzo su izborili plasman u Seriju C1 ali nisu uspeli da obezbede potrebne resurse i Venecija ce sledeće sezone krenuti od nule. Dosta navijača ovog kluba se juče okupilo ispred stadiona očekivajući konačnu odluku i razočarani su krenuli kućama.
Avelinu je ovo prvi bankrot u 97 godina, koliko klub postoji. Avelino takođe ima mnogo navijača koji su uvek bili uz klub pa će tako ostati i sada ! Isto će proći Sambenedettese i Treviso koji je u sezoni 2005/2006 čak igrao u Seriji A.
Šta reći na kraju ? Klubovi sa dosta navijača i sa dugom istorijom su doživeli strašne stvari ali sigurni smo da će ultrasi imati prave poteze i između ostalog, ostati uz klub kada je najteže, jer ko će ako oni neće ?!?!

Нема коментара: