понедељак, 21. септембар 2009.

Ultrasinfo: protesti, parole, petarde...

Kao i što smo očekivali, na mnogim stadionima je održan protest protiv uvođenja navijačkih kartica od 1.januara 2010. Neki Ultrasi su ušli na stadion tek na kraju prvog poluvremena, a drugi su u tišini ispratili prvih 45 minuta. Najupečatljiviji utisci su ovoga puta zabeleženi u Bariju i na stadionu Olimpiko u Rimu.

Bari - Atalanta

"Tuče, kurve, transparenti i kokain...Skupštinska kartica što pre!": glasilo je na transparentu dugačkom skoro trideset metara, koji se je pojavio na Severnoj tribini u Bariju. Navijači crveno belih su aludirali na skandal, koji u poslednje vreme potresa političku elitu u njihovom regionu.


Kasnije je viđen i transparent, koji poziva najpoznatiju prostitutku, koja je umešana u ovu aferu. Na paltnu je pisalo: "Patricija, pomozi nam ti..."

S druge strane, u sektoru gde se obično nalaze gostujući navijači, stolice su ostale prazne, jer je navijačima Atalante ovo gostovanje bilo zabranjeno. Uprkos tome, sedamdesetak Atalantina je doputovalo u Bari i okupilo se ispred stadiona, gde su raširili parolu: "Naša vera nam ne brani..."
(Ansa)



Roma - Fiorentina


U Rimu je Curva Sud takođe ostala prazna sve dok u 34.minutu nekolicina Ultrasa nije ušlo na stadion bacajući petarde. Nakon toga je rašireno nekoliko parola protiv navijačke kartice i drugih u podršci devetorici uhapšenih romanista posle dešavanja u Bazelu.

fotke:

Нема коментара: