четвртак, 24. септембар 2009.

Ultrasinfo: Incidenti u Bergamu!

Sinoć, pre i posle utakmice između Atalante i Katanije, došlo je do incidenata ispred stadiona u Bergamu.
Naime, oko 19 časova navijači Atalante su napali jedan autobus Kataneza. Domaći su kolima i skuterima iznenada presekli put autobusu i gađali goste flašama i kamenicama. Došlo je i do tuče na ruke, koja je potrajala nekoliko minuta, ali je policija intervenisala i najurila domaće navijače. Četvorica iz Bergama su uhapšena.
Oko 20 časova Atalantini su ponovo napali, ali ovoga puta policijski kordon ispred zapadne tribine. Posle nekoliko minuta tenzije i opšte tuče, karabinjeri su uspeli da smire situaciju i omoguće početak utakmice. Za to vreme je nekolicina glavnih faca sa crno plave tribine pregovaralo sa čelnicima policije oko oslobođenja četvorice uhapšenih.
Posle utakmice domaći navijači su nastavili svoju borbu i došlo je do sitnijih incidenata sa policijom, koja je štitila goste iz Katanije. Katanezi su tako morali da ostanu na stadionu do 0.45 časova, sve dok poslednjih tridesetak Atalantima se nije odaljilo od gostujućeg sektora. Šestdesetak Kataneza je pušteno iz Bergama tek oko 5 ujutro, posle ispitivanja u policijskoj stanici.
Uhapšeni L. R., A. M. e G. V., od 27, 30 i 35 godina su se već jutros pojavili na sudu, a četvrti je oslobođen u ranim jutarnjim satima.

slike:









Нема коментара: